Hyvin suunnitellut huoltoauton lisävarusteet parantavat työn tehokkuutta

27 October 2020
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Omistatko huoltokäyntejä tekevän yrityksen? Tai oletko kenties sellaisen perustamista harkitseva? Kun palvelu tulee asiakkaan luo, tulee palveluntarjoajalla, tässä tapauksessa huollon tarjoajalla, olla mahdollisuus tuoda tarvittavat työvälineet paikalle. Harvakseltaan tapahtuville käynneille tai etukäteen tiedossa oleville tehtäville voi työvälineiden kuljettaminen olla mahdollista vaikkapa tavallisen auton takakontissa tai työkalupakissa. Mutta jos liikkuvuus on palvelun ydin, tarvitaan myös sen mahdollistava kalusto.

Huoltoautojen varustelu voi olla hyvin monen tasoista

Huoltoautolla tarkoitetaan usein pienehköä pakettiautoa, jolla tehdään huoltokäyntejä asiakkaan luo. Ne voivat tarkoittaa esimerkiksi putkimiehen tai kiinteistönhoitajan käyntejä, mutta myös siivousta, auton korjaamista tai rakennusmiehen töitä. Huoltoautoa voisikin ajatella näiden ammatinharjoittajien toimistona. Monissa yllä mainituissa tehtävissä tehtävän suorittamiseen ja työn jälkeen ei vaikuta ainoastaan tekijän ammattitaito, mutta myös välineiden laadukkuus sekä työtekijän järjestelmällisyys. Kukapa nyt luottaisi kiinteistönsä siivouksen sellaisen siivoojan käsiin, jonka työvälineet ovat sotkuisessa mytyssä auton lattialla? Työvälineistä huolen pitäminen on osa ammattitaitoa ja yrityksen kuvaa. 

Hyvin suunnitellut ja asiansa ajavat huoltoauton lisävarusteet antavat siistin vaikutelman. Järjestyksessä olevasta autosta työntekijä taas löytää tarvittavat työvälineet nopeasti, jolloin työn tekeminen tehostuu. Motivaatio kasvaa, kun työympäristö on mukava ja välineet asianmukaisia. Ne on myös helpompi pitää järjestyksessä ja huollettuina, kun kaikille on oma selkeä paikkansa.

Erilaisia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin

Huoltoautoon löytyy varusteita lähes joka lähtöön, joten mitä ikinä yrityksesi toiminta ja tarpeet ovat, löydät itsellesi sopivan ratkaisun. Monet tahot, joiden valikoimaan kuuluvat huoltoauton lisävarusteet, pystyvät valmiin valikoiman lisäksi tarjoamaan myös räätälöityjä ratkaisuja yksilöllisiin tilanteisiin. Lisävarusteista löytyy tosiaan joka lähtöön: pienille esineille, kuten muttereille ja ruuveille, löytyy laatikostoja, jotka kiinnitetään auton seiniin tukevasti. Suuremmille asioille, kuten vaikkapa siivousvälineille, on tarjolla kaapistoja. Pienen toimistopöydän asentaminenkaan ei ole poissuljettua. Auton takaosaan voidaan asentaa valaistusta, sähköpistokkeita ja erilaisia ripustuskoukkuja. Lisätilaa suuremmille välineille, kuten tikkaille saadaan aikaiseksi asentamalla tuplapohja tai kattoteline. Vaihtoehdot ovat todella monipuoliset. Useat ratkaisut ovat myös muunneltavissa, jolloin tilaa muuttuu yrityksen tarpeiden mukaan. Kunnollisiin lisävarusteisiin panostaminen on panostamista yrityksen tulokseen, sillä kuten aiemmin sanottu, vaikuttaa se niin yrityskuvaan, työn tehokkuuteen kuin työntekijän motivaatioonkin.